Warning: reset() expects parameter 1 to be array, null given in /home/cojic/public_html/modules/_postaction/web.php on line 39
Lasersko uklanjanje akni i fleka od akni - Laserski tretman - Akademija Cojic Kragujevac
Pratite nas na:

Lasersko uklanjanje akni i fleka od akni

Lasersko uklanjanje akni i fleka od akni

Akne i fleke na koži koje su ostale nakon akni su veliki problem. Bez obzira da li ste u pubertetu ili ste odavno izašli iz njega, problem se može rešiti. I to trajno! Kod akni postoji veliki broj krema kojima možete postići manje ili veće rezultate, ali laser će Vam na najsavremeniji način rešiti problem. Kod fleki koje su ostale nakon akni nemate mnogo izbora. Fleke ostaju i nakon što izađete iz puberteta i ne možete ih ukloniti, već ih možete jedino zamaskirati puderom. Terapija laserom će rešiti Vaš dugogodišnji problem.

Akne počinju u adolescenciji zbog hormonskih promena koje stimulišu produkciju sebuma (loja) u lojnim žlezdama i izazivaju zapušenje kanala lojnih žlezda. Takođe, uzroci pojačanog lučenja sebuma mogu biti masne kreme, neadekvatna higijena i kozmetika, zagađenje i visoka vlažnost vazduha, kao i određeni lekovi. U zatvorenim porama akumuliraju se toksini i razmnožavaju bakterije koje izazivaju hronično oboljenje lojnih žlezda. Na površini kože se to manifestuje kao stvaranje akni.

Laser koristi svetlosnu energiju (HFX technology) od 480nm kako bi prebacio potrebnu energiju u dublje slojeve kože dermis i subkutis i time pokrenuo određene procese. Delovanjem na kapilare i lojne žlezde smanjuje se lučenje sebuma i direktno i potpuno uklanjaju bakterije, što za posledicu ima smanjenje i nestanak akni i komedona. S obirom da laser primenjuje najnoviju tehnologiju baziranu na ksenonskom laserskom snopu, omogućava bezbolno antiinflamatorno i regenerativno delovanje. Infekcija se smiruje i istovremeno podstiče regeneracija strukture derma tako da se osim smanjenja akni odstranjuju i mrlje od akni i dobija bolji i lepši ten. Tretman podstiče i razvoj novog kolagena pa smanjuje blaže ožiljke, a koža je nežnija i zategnutija. Stimuliše stvaranje novih elastičnih vlakana u koži i tako sprečava pojavu novih ožiljaka i ublažava već postojeće.