Warning: reset() expects parameter 1 to be array, null given in /home/cojic/public_html/modules/_postaction/web.php on line 39
Lasersko uklanjanje kapilara - Laserski tretman - Akademija Cojic Kragujevac
Pratite nas na:

Lasersko uklanjanje kapilara

Lasersko uklanjanje kapilara

Prošireni kapilari su trajno prošireni vidljivi sitni krvni sudovi u površnim slojevima kože.

Najčešće se javljaju na licu, i nogama, češće kod žena. Prošireni kapilari na licu mogu nastati iz različitih razloga, kod nekih oboljenja ali i kao posledica štetnog dejstva sunčevih zraka. Prevencija podrazumeva izbegavanje izlaganja suncu, korišćenje krema sa zaštitnim faktorom spf 30+. Prošireni kapilari na nogama nastaju zbog povećanog pritiska u venama. Javljaju se u trudnoći, u slučaju viška telesne težine, dugog sedenja i stajanja. Obično postoji nasledna predispozicija. Prevencija nastanka proširenih kapilara na nogama podrazumeva povećanje fizičke aktivnosti i smanjenje telesne težine.

Laser emituje svetlost određene talasne dužine čiju energiju upija hemoglobin u krvi. Energija se transformiše u toplotnu i dovodi do koagulacije krvi i specifičnog zavarivanja zidova neželjenih krvnih sudova. Takvi krvni sudovi više ne provode krv, ona se preusmerava na vene koje se nalaze duboko ispod površine kože.